Kako ti možemo pomoći?

Site is offline. Click here for more info.

Pravila o privatnosti

OVI UVJETI KORIŠTENJA SU POSLJEDNJI PUT AŽURIRANI 23. ožujka 2016.

 

PRAVILA PRIVATNOSTI:

Poštujemo vašu privatnost i razvili smo detaljna pravila privatnosti koja su dio ovog Sporazuma. Molimo odvojite vrijeme potrebno za čitanje naše politike privatnosti. Prihvaćanjem ovih Uvjeta, također prihvaćate i odredbe naših Pravila privatnosti. Imajte na umu da vas klik na određene poveznice na našoj web stranici ili unutar naše aplikacije može odvesti na posjede drugih tvrtki izvan našega web okruženja, gdje su podaci koji se prikupljaju izvan našeg nadzora. U tim kontekstima će podacima koji budu prikupljani od vas upravljati pravila privatnosti koja budu na snazi na posjedima ili aplikacijama trećih strana.

 

PODACI KOJE PRIKUPLJAMO, PRIMAMO I OBJAVLJUJEMO NA SVOM WEBU 

 • Podaci o korisničkom računu i profilu: Tijekom vašega korištenja naših Usluga možemo zahtijevati i koristiti se određenim podacima poput adrese elektroničke pošte i lozinke. Također, korisnici mogu izraditi profil koji sadržava podatke o njihovome geografskome položaju, imenu i prezimenu, spolu, telefonskom broju, stvarima koje ih zanimaju i povezanim podacima, uključujući i mogućnost prijenosa slika. Korisnici sami snose odgovornost za bilo kakve podatke koje podijele na javno dostupnim profilima. Trebali biste pažljivo razmotriti rizike vezane za omogućavanje javnoga pristupa određenim osobnim podacima – pogotovo podacima poput adrese ili preciznih podataka o lokaciji. Kada se korisnik odluči prijaviti na našu stranicu koristeći se sustavom za prijavu putem treće strane poput Facebook Connect-a, također možemo ostvariti pristup i dodatnim podacima o profilu ili drugim podacima koje je odobrio taj pružatelj sustava za prijavu.
 • Oglasi i transakcije: Možemo na svom webu smjestiti podatke koji su nam potrebni za pružanje naših Usluga, uključujući i osobne podatke, važeće kontakt podatke i lozinku. Velik dio podataka upotrijebljenih za izradu korisničkoga računa ili profila može biti potreban i kod objave oglasa. Bilo kakvi podaci koje korisnici podijele u oglasima spadaju u njihovu vlastitu odgovornost. Isto kao i kod profila, korisnici bi trebali pažljivo razmotriti rizike vezane za javnu dostupnost određenih osobnih podataka u oglasu – pogotovo podataka kao što su adresa ili precizni podaci o lokaciji.
 • Igre, oglašavanje i promotivne akcije: Možemo prikupljati osobne podatke poput vašega imena i kontakt podataka prilikom vašega sudjelovanja u igrama, kvizovima ili drugim marketinškim promocijama koje budemo sponzorirali na našoj stranici ili stranicama trećih srana. Također možemo obrađivati podatke vezane za učinkovitost naših oglašivačkih kampanja, uključujući i podatke o tome koje ste oglase pregledali i kliknuli, bilo to na našoj stranici bilo na stranici trećih strana.
 • Podrška korisnicima: Kada se javite našem odjelu korisničke podrške, možemo prikupiti osobne podatke koji su nužni za izvršenje vašega zahtjeva i kako bismo vam se po potrebi mogli javiti. Također vam se u ovu svrhu možemo javiti koristeći se postojećim kontakt podacima u vašem korisničkom računu. Nadalje, možemo prikupljati podatke o našem komuniciranju s našim korisnicima, na primjer bilo kakve zahtjeve podršci koje naši korisnici pošalju ili bilo kakve povratne informacije koje nam naši korisnici upute.
 • Web stranice i mobilni podaci: Možemo automatski primati i zapisivati podatke na našim poslužiteljima koje nam pošalju vaš internetski preglednik ili vaš uređaj, uključujući vašu IP adresu, osobine softvera i hardvera, stranice koje ste zatražili za prikazivanje, mobilne podatke za identifikaciju, podatke o korištenju aplikacija te druge podatke na razini uređaja ili sustava. Ovo se može odvijati na našoj web stranici, u našoj mobilnoj aplikaciji te na uslugama koje pružaju treće strane.
 • Dodani podaci: Također možemo našim postojećim podacima o korisnicima dodavati podatke koje na zakonit način prikupimo od naših poslovnih partnera ili trećih strana.

 

IP ADRESE, KOLAČIĆI I MOBILNI PODACI ZA IDENTIFIKACIJU:

 • Možemo prikupljati određene podatke putem tehnoloških alata kao što su kolačići, pikseli i mjesna pohrana podataka (npr. u vašemu internetskom pregledniku ili na uređaju). Kolačići su male tekstualne datoteke koje pohranjuju podatke na vašemu računalu, mobitelu ili mjesnoj pohrani bilo kojega drugoga uređaja. Pikseli su male slike sadržane u kodu web stranice koje obavljaju različite zadaće, npr. omogućavaju drugome poslužitelju mjerenje broja posjetitelja web stranice te često funkcioniraju u paru s kolačićima. Kod prati je li i gdje je (na kojoj stranici) učitan piksel iz čega zaključuje da je korisnik ostvario interakciju s određenim zaslonom ili dijelom zaslona.
 • Uz pomoć kolačića mrežni poslužitelj može na korisnikovom računalu, mobitelu ili drugome uređaju spremiti npr. preferencije i postavke, koje će zatim biti automatski učitane prilikom korisnikove sljedeće posjete. Ili opisano na drugi način, kolačiće se među ostalim koristi kako bi bili lakše dostupni korisnicima, npr. kako ne biste trebali svaki put kada se vratite na stranicu ponavljati proces prijave. Koristimo se i trajnim kolačićima i sesijskim kolačićima. Dok trajni kolačići ostaju na vašemu računalu tijekom duljega vremenskoga razdoblja, sesijske kolačiće internetski preglednik automatski briše prilikom zatvaranja.
 • Možemo dozvoliti trećim stranama poput pružatelja usluga analitike i oglašavanja da prikupljaju ove podatke koristeći se ovim vrstama tehnologije ili na našoj web stranici ili u našoj mobilnoj aplikaciji. Podaci koje prikupe podliježu primjenjivim pravilima privatnosti tih trećih strana.

 

UPORABA OVIH PODATAKA

 • Kako bismo pružali naše usluge, možemo se služiti podacima koje prikupimo i udomimo na našem webu za sljedeće svrhe:
  • (i) za pružanje korisničke podrške, uključujući i stvaranje i upravljanje korisničkih računa, za rješavanje tehničkih problema i omogućavanje značajki;
  • (ii) za prilagođavanje ponuda i doživljaja, uključujući i oglašavanje na našim posjedima i posjedima trećih strana;
  • (iii) za praćenje opće i pojedinačne aktivnosti poput ključnih riječi za pretraživanje, oglasa i transakcijskih aktivnosti te za upravljanje prometom na Web stranici;
  • (iv) za javljanje našim korisnicima, uključujući zbog usluge i vezanih tema, korisničke podrške ili dozvoljenih marketinških poruka putem bilo kojega dostupnoga komunikacijskoga kanala;
  • (v) za provođenje istraživačke djelatnosti i obradu analitike kako bismo poboljšali naše usluge; te
  • (vi) za provedbu naših Uvjeta korištenja, uključujući i suzbijanje prijevara i zlouporabe.
 • Možemo zadržati podatke koje prikupimo i uočimo putem naše mreže isključivo koliko to bude potrebno za izvršavanje gore navedenih poslovnih ciljeva.

 

DIJELJENJE PODATAKA

 • Možemo podijeliti podatke koje prikupljamo od naših suradnika (tvrtki u zajedničkom vlasništvu ili pod zajedničkom kontrolom), smještenih u bio kojoj trećoj državi. Te tvrtke se smiju koristiti ovim podacima i obrađivati ih isključivo u gore opisane svrhe i podliježu ovim Pravilima privatnosti.
 • Ne dijelimo osobne podatke o našim korisnicima s trećim stranama koje nisu naši suradnici, osim ako nemamo izričitu dozvolu korisnika za to ili u sljedećim okolnostima:
  • Možemo se koristiti pružateljima usluga trećih strana kako bismo nudili određene aspekte naše usluge, u kojem slučaju oni neće imati nikakve ovlasti za nezavisan rad s bilo kakvim osobnim podacima koje za nas obrađuju te će biti vezani uvjetima ovih Pravila privatnosti.
  • Zadržavamo pravo dijeliti podatke s privatnim ili javnim organima koji će nam omogućiti suzbijanje prijevara i zlouporaba na našoj mreži ili za istraživanje kršenja zakona na koje smo posumnjali te za suzbijanje bilo kakvih drugih kršenja uvjeta naše usluge na koje smo posumnjali.
  • Možemo dijeliti osobne podatke s organima javne vlasti kako nam budu nalagali primjenjivi zakonski propisi.
 • Naša je opća politika ne iznajmljivati ili ne prodavati podatke o našim korisnicima s trećim stranama koje nisu naši suradnici, osim ako za to nismo dobili izričitu dozvolu naših korisnika. U slučaju da naše poslovanje ili poslovna jedinica budu reorganizirani ili prodani i našu imovinu ili značajan dio imovine prebacimo novome vlasniku, vaši osobni podaci mogu biti preneseni kupcu kako bi bio omogućen kontinuitet usluge.
 • Možemo podijeliti neke podatke neosobne prirode (podatke koji ne mogu dovesti do pojedinačne identifikacije naših korisnika) pružateljima usluga trećih strana, poslovnim partnerima od povjerenja ili znanstvenim istraživačima koji dobiju odgovarajuću dozvolu, kako bismo mogli bolje razumjeti koji vas oglasi ili usluge zanimaju, kako bismo poboljšali opću kvalitetu i učinkovitost naše usluge ili njihovih usluga te kako bismo pridonijeli akademskom istraživanju za koje vjerujemo da će dovesti do općenitog boljitka za cijelo društvo.

 

KORISNIČKI NAČINI UPRAVLJANJA

 • Pristup, ispravci i brisanje: Za naše korisnike koji su kod nas izradili korisnički račun ili oglas, imate mogućnost pristupati, ispravljati ili brisati svoje osobne podatke tako što ćete nam se pismenim putem obratiti na sljedeću adresu: support@letgo.hr. Vi snosite odgovornost za točnost podataka koje pošaljete ili objavite na našoj mreži. {Ako je vaš korisnički račun izrađen posredstvom pružatelja usluge identiteta (npr. Facebook Connect), također možete onemogućiti ili promijeniti podatke o korisničkome računu tako što ćete ih promijeniti u postavkama koje nudi pružatelj usluge identiteta (npr. na Facebook.com)}.
 • Odabir trećih strana: Određene treće strane aktivne na našoj web stranici (npr. Google Adwords) vam pružaju mogućnost istupanja iz njihovog prikupljanja i uporabe podataka u svrhe oglašavanja temeljenog na vašim interesima. Možete posjetiti stranicu http://www.youronlinechoices.com ili http://www.networkadvertising.org kako biste saznali više o ovom običaju i kako biste iskoristili svoje pravo na odabir o prikupljanju i uporabi ove vrste podataka.
 • KolačićiVećina glavnih internetskih preglednika na stolnim računalima i mobilnim uređajima (npr. Safari, Firefox, Internet Explorer, Chrome, Opera) pružaju mogućnosti kontrole kojima možete ograničiti ili blokirati postavke kolačića na svojim sustavima. Imajte na umu da onemogućavanje kolačića u vašem internetskom pregledniku za bilo domene prvoga stupnja (stranice koje aktivno posjećujete) bilo domene trećega stupnja (tvrtke osim onih koje direktno posjećujete na mreži) u određenim slučajevima može dovesti do umanjenja funkcionalnosti.

 

SIGURNOST

 • Svi podaci koje prikupljamo su zaštićeni razumnom razinom tehničkih sredstava i razumnom razinom sigurnosnih procedura kako bi bio spriječen neovlašten pristup podacima ili njihova uporaba. Naši suradnici, partneri od povjerenja i pružatelji usluga trećih strana su se obvezali upravljati podacima u skladu s našim zahtjevima o sigurnosti i privatnosti.

 

PROMJENE OVIH PRAVILA

 • Ova Pravila privatnosti su posljednji put ažurirana u studenome 2015. godine. Možemo povremeno ažurirati ova Pravila, u kojem slučaju ćemo na naslovnoj stranici naših posjeda objaviti lako uočljivu obavijest u trajanju od 30 dana. Nastavkom korištenja našim uslugama nakon isteka toga razdoblja, naši korisnici potvrđuju svoje daljnje prihvaćanje bilo kakvih ažuriranja ovih Pravila privatnosti.

 

KONTAKT PODACI

         Pitanja o ovim pravilima možete uputiti na support@letgo.hr.