Kako ti možemo pomoći?

Site is offline. Click here for more info.

Zahtjev za pristup

Što je zahtjev za pristup?

Pravo je pojedinca da mu se dozvoli pristup bilo kojoj njegovoj informaciji koju OLX posjeduje. Drugim riječima, pravo je da dobije potvrdu voditelja podataka o tome da li se obrađuju osobni podaci koji njega se tiču.

Kako napraviti zahtjev za pristup?

Tu ćete opciju pronaći unutar postavki računa.
Uzmite u obzir da će ova opcija biti dostupna samo nakon što se prijavite na našu web stranicu.

Pronađite opciju ZAHTJEV ZA PRISTUP i kliknite. Dobit ćete potvrdu.

Imajte na umu da će se podaci podijeliti s Vama u roku 30 dana od trenutka podnošenja zahtjeva.
Ovaj se vremenski okvir može produžiti za slučajeve specifičnih situacija i/ili posebno složenih zahtjeva. Obavijestit ćemo Vas o takvom produženju u roku od mjesec dana od primitka zahtjeva.

Ako OLX razumno treba dodatne informacije koje bi mu pomogle da pronađu Vaše podatke ili vas identificiraju, tražit ćemo Vas dodatne informacije. Tada možemo pričekati dok ne budemo imali sve potrebne informacije prije obrade Vašeg zahtjeva.

Ako imate bilo kakvih problema ili pitanja tijekom postupka, molimo Kontaktirajte nas.


Moram li dati razlog da vidim informacije koje tražim?

Ne. Ne morate dati razlog zašto želite vidjeti informacije.

Koje informacije imam pravo dobiti?

Imate pravo biti obaviješteni jesu li su Vaši osobni podaci zadržani o vama, ukoliko jesu trebaju Vam biti osigurani:
- kopiju podataka u stalnom obliku;
- objašnjenje bilo kakvih tehničkih ili složenih pojmova;
- opis informacija, svrha obrade informacija te s kim OLX dijeli informacije (osobito primateljima u trećim zemljama ili međunarodnim organizacijama);
- ako je moguće, predviđeno razdoblje u kojem će se pohraniti osobni podaci ili, ako nije moguće, kriteriji koji se koriste za određivanje razdoblja; i
- logika koja je uključena u sve automatske odluke (ako ste to posebno tražili).

Osim toga, bit ćete obaviješteni u slučaju :
- postojanja prava da od OLX-a zatražite ispravak ili brisanje Vaših osobnih podataka ili (ii) ograničenja obrade Vaših osobnih podataka; ili (iii) prigovoriti takvoj obradi;
- prava na podnošenje žalbe nadležnom tijelu.

Može li OLX uskratiti neke informacije?

U nekim ćete slučajevima moći podnijeti zahtjev za nekog drugoga. To je često nužno za odvjetnika koji zastupa svog klijenta, ili jednostavno može biti da pojedinac želi da ga netko drugi zatupa.

U takvim slučajevima OLX će se morati uvjeriti da treća strana koja podnosi zahtjev ima dozvolu pojedinca da djeluje u njegovo ime. Odgovornost je treće osobe da dostavi ove dokaze, što bi, između ostalog, mogla biti i punomoć.

Što ako OLX odbija odgovoriti na moj zahtjev?

To se ne bi smjelo dogoditi! Međutim, ako OLX ne udovoljava valjanom zahtjevu koji ste podnijeli, na Vama je hoćete li podnijeti žalbu odgovornom nadležnom tijelu. Prije nego što to učinite, preporučujemo kontaktirajte nas kako bismo utvrdili okolnosti.


Postoji li naknada?

Ne. Sva komunikacija i radnje koje se poduzimaju kao posljedica Vašeg zahtjeva bit će besplatne. Ipak, ako su takvi zahtjevi očito neosnovani ili prekomjerni, OLX će imati pravo na:
       - naplatiti razumnu naknadu uzimajući u obzir administrativne troškove pružanja informacija, komunikacije ili poduzimanja tražene radnje; ili
       - odbijaju postupati po zahtjevu