Kako ti možemo pomoći?

Site is offline. Click here for more info.

Brisanje mojih osobnih podataka

Mogu li izbrisati svoje osobne podatke?

Da. Imate pravo izbrisati svoje osobne podatke ukoliko podaci više nisu potrebni za svoju prvotnu namjenu i ne postoji druga zakonita svrha. U tu svrhu možete zatražiti OLX da prestane koristiti Vaše podatke i da ih izbriše.

Pronađite opciju ZABORAVI ME unutar Vašeg računa i kliknite. Dobit ćete potvrdu s web mjesta.
Zapamtite, nakon što izvršite ovu akciju, nećete ju moći poništiti.

Razmotrite da će Vaši podaci biti izbrisani u roku od 90 dana od trenutka kada podnesete zahtjev.
Ovaj se vremenski okvir može produžiti za slučajeve specifičnih situacija i /ili posebno složenih zahtjeva. Obavijestit ćemo Vas o takvom produženju u roku od mjesec dana od primitka zahtjeva.
Ako OLX razumno treba dodatne informacije kako bi mu pomogle u pronalaženju Vaših podataka ili u Vašem identificiraju, tražit ćemo Vas potrebne informacije. Tada možemo pričekati dok ne budemo imali sve potrebne informacije prije obrade vašeg zahtjeva.

Ako imate bilo kakvih problema ili pitanja tijekom procesa, molimo Kontaktirajte nas.

Mogu li zatražiti blokiranje svojih osobnih podataka?

Da. Imate pravo ograničiti obradu Vaših osobnih podataka. Molim Vas imajte na umu da prema GDPR-u postoje određeni izuzetci.

Mogu li zatražiti da mi se vratite moji podatci ili prenesu na drugog kontrolora?

Da. Imate pravo na prenosivost podataka, što znači da možete primati svoje osobne podatke koje ste pružili OLX-u u strukturiranom, uobičajenom obliku koji se može učitati elektronički. Također možete zatražiti da se vaši podaci prenesu u drugu organizaciju ako je to tehnički izvedivo.

Što ako OLX odbije odgovoriti na moj zahtjev?

To se ne bi smjelo dogoditi! Međutim, ako OLX ne udovoljava valjanom zahtjevu koji ste podnijeli, na Vama je hoćete li podnijeti žalbu odgovornom nadležnom tijelu. Prije nego što to učinite, preporučujemo kontaktirajte nas kako bismo utvrdili okolnosti.

Postoji li naknada?

Ne. Sva komunikacija i radnje koje se poduzimaju kao posljedica Vašeg zahtjeva bit će besplatne. Ipak, ako su zahtjevi očito neosnovani ili prekomjerni, OLX će imati pravo:
- naplatiti razumnu naknadu uzimajući u obzir administrativne troškove pružanja informacija, komunikacije ili poduzimanja tražene radnje; ili
- odbijaju postupati po zahtjevu